Betrokkenheid

EKC wordt gesteund door de verschillende kerken binnen Wageningen. Dit gebeurt door het gratis beschikbaar stellen van ruimtes aan de EKC, door gebed voor de EKC en door de EKC financieel te ondersteunen. De EKC wordt door de volgende kerken en organisaties gesponsord:

Met dank aan bakker van Voorthuizen en IJssalon Cicuto

De zomerdagen van 2017 zijn mede gesponsord door de verschillende kerken van Wageningen: Salem Wageningen, Vineyard, NGK en GKV de Wagenburcht.
Daarnaast heeft Bakker van Voorthuizen ons een heerlijke taart gegeven voor de winnaars van het stratentoernooi en zijn wij gesponsord door

Salem

Wat is Salem?

Salem is een evangelische gemeente waar iedereen welkom is en meetelt. Of je nu jong bent of oud, single of getrouwd en welke huidskleur je ook hebt. Het maakt ons niet uit of je al jaren naar de kerk gaat of er nog nooit binnen bent geweest. Juist die mix van mensen maakt de kerk zo’n bruisende, spannende plek om te zijn.

’s Zondags is er om 10:00 uur een kerkdienst in de Hof van Wageningen, Lawickse Allee 9. Doel is steeds dat je daarin iets van God ervaart, dat je meer leert over Hem en dat je leven erdoor verandert. Het karakter van de diensten is eigentijds en elke keer weer anders, met moderne muziek en (samen)zang, soms drama, video, enz.

De dienst duurt tot ongeveer 11:30 uur en daarna is er koffie en thee. We vinden het leuk om je tijdens de koffie te ontmoeten!

GKV – De Wagenburcht

De Wagenburcht

De Wagenburcht is een christelijk gemeente in Wageningen. Als volgelingen van Jezus Christus komen we ondermeer tijdens kerkdiensten en op kringavonden samen. Met elkaar willen we onze God dienen en volgen. De Wagenburcht maakt deel uit van de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt. Elke zondag komen we om half 10 en kwart voor 5 samen in de Wagenburcht.

De Wagenburcht is een gemeente vol verscheidenheid. Onze leden komen niet alleen uit Wageningen, maar ook uit de omliggende plaatsen zoals Bennekom, Renkum en dorpen in de Betuwe. Vanzelfsprekend voor een kerk in een studentenstad: een flink aantal van onze leden is student.

Vineyard

Wat is de Vineyard?

Vineyard is Engels voor wijngaard. Jezus heeft veel wonderen gedaan, maar zijn eerste wonder was dat hij op een bruiloft water in wijn veranderde. Een feestelijk wonder. Wat typeert onze gemeente? Niet dat we veel wijn drinken, wel dat we vinden dat geloven een feest is en dat het alles te maken heeft met liefde. Misschien is het meest opvallende in de Vineyard de ruimte voor relaties onder het genot van een kop koffie of thee na de dienst. Op zondag komen we bij elkaar om drie uur ’s middags in de Bevrijdingskerk (Ritzema Bosweg 18). Er komen veel verschillende soorten mensen. Jonge mensen die studeren in Wageningen of omgeving, gezinnen en ouderen. Wij zijn ook een echte regiokerk waar mensen uit verschillende omliggende plaatsen komen. Op zondag is er veel muziek (we noemen dat aanbidding), er is een preek en na de preek bidden we vaak voor elkaar. Naast de zondag zijn doordeweeks ook bijeenkomsten bij mensen thuis. Dat noemen we kringen. Daar kun je met een kleinere groep mensen jezelf, elkaar en God beter leren kennen.

Wil je meer weten over Vineyard Wageningen? Stuur een email (menno.helmus@vineyardwageningen.nl), kijk op de website (www.vineyardwageningen.nl) of kom om zondagmiddag eens langs in de kerk.